Monika B.
Najlepsze pączki i ciasta drożdżowe...EVER..!!!I jeszcze inne smakołyki...Przepyszne tarty owocowe...Naturalne, pyszne i zdrowe...😋Zawsze miła obsługa!29.01.2023r.Bez zmian, wszystko jak najbardziej okay...
Źródło:
Agnieszka Skoskiewicz
Obowiązkowy punkt na mapie wizyty w Falenicy. Kolejne pokolenia zachwycają się wyrobami tej cukierni. Jak to mówią moje dzieci "smaki dzieciństwa". Od lat rożki z budyniem, sękacz, pyszna kawa. A w sezonie zimowym gorąca czekolada. Gorąco polecam ❤️
Źródło:
Małgorzata Miedzierska-Przystupa
Cudowne miejsce, klimatyczne, pachnące, pyszne wypieki i miła obsługa. Kawowa beza pycha! Często odwiedzamy to miejsce i napawamy się falenicką atmosferą.
Źródło:
Marzenna Nna
Od lat niezmiennie wysoka jakość, smaczne wypieki, pyszna kawka. Klimatyczne cieplutkie miejsce. Można przyjść odpocząć przy dobrym deserku; poplotkować z kumpelą. Tutaj czas się zatrzymuje 😄I co najważniejsze ceny nie zwalają z nóg!
Źródło:
Maria Bond
Pyszne ciasta,ciasteczka,torty,lody. Przyjemne Panie Ekspedientki.Można na miejscu wypić dobra kawę i zjeść małe "co nieco" . Od lat niezmienny ,ale dla mnie wystarczający słodki zestaw.Przynajmiej wiem po co jadę do Kozaka. .Adwokatki jak zwykle wspaniałe.Przy cukierni jest parking. To ważne.
Źródło:
Piotr Szczygieł
Muszę przyznać, że zawsze gdy jestem w pobliżu, to staram się wpaść tutaj na małe co nieco. W szczególności w sezonie na jagody, bo jagodzianki i jagodowe lody są po prostu genialne. Pączki i ciasta drożdżowe równie dobre - opisałbym je jednym słowem - prawdziwe, bez ulepszaczy. Wielka szkoda, że takich cukierni z historią praktycznie nie ma już w samej Warszawie.
Źródło:
Piotr Andrzejewski
Bardzo smaczne wyroby, bardzo bogaty asortyment i uśmiechnięte panie z obsługi. Można napić się kawy i zjeść ciacho na miejscu. Cukiernia z tradycjami. Ja ją pamiętam jeszcze z przed 50 lat i zawsze wychodzę stamtąd zadowolony.
Źródło:
J.Z.S. Koneser
Pyszne kruche ciastka, maślane rogaliki i szarlotka, wszystko na naturalnych składnikach i zawsze świeże. Rewelacyjne pączki i świetny sękacz.
Źródło:
Mikołaj
Najlepsza cukiernia w Warszawie. Oferta zmienia się w zależności od sezonu, ale dominują słodycze w stylu tradycyjnym. W ofercie mają również bardzo dobre lody własnej produkcji.
Źródło:
Elżbieta Górecka
Dziś zostałam poczęstowana kilkoma rodzajami wyrobów z Cukierni Andrzeja Kozaka. Fantastyczne, nie cuchnące margaryną, dosmaczone ciasto drożdżowe. Cukiernie nie mają w zwyczaju dodawać soli do ciast, w tych jest subtelna nutka, która powoduje że je się je z przyjemnością a nie jak wiór. Rewelacja. Szkoda, że z Woli do Falenicy tak daleko.
Źródło:
Agnieszka Ergurbuz
Tu przyjeżdzam po pączowe, ktorych mi brakuje po tym, jak zamknęli Książyńskiego . Tu znajduję ciastka mojego dzieciństwa
Źródło: