Zofia Kochner
Świetne miejsce na pyszną, polską kuchnię w przyjemnym wnętrzu i fajnymi nawiązaniami do gwary poznańskiej np. słowniczek w menu. Szczególnie polecam ogromnego, dobrze rozbitego schabowego, klasyczne pyry z gzikiem oraz wyjątkowy sok z hyćki – idealny do herbaty i warto kupić na wynos. Będąc w Poznaniu, koniecznie trzeba tam zajrzeć.
Źródło:
Katarzyna Draws
Dziękujemy za wspaniałą ucztę. Świętowaliśmy podwójne urodziny w rodzinnym gronie. Jedzenie wyborne. Obsługa na najwyższym poziomie.Tradycja Wielkopolski zachowana w 100%Na pewno wrócimy. 😀😀😀
Źródło:
Łukasz Walczak
Dania otrzymaliśmy praktycznie w 10 minut od zamówienia. Wszystko było pyszne i świeże. Pan kelner o płomiennych włosach wykazał się olbrzymim profesjonalizmem, przedstawił nam cała kartę oraz polecił swoje faworyty, które okazały się przepyszne! Ogromnie polecam ;)
Źródło:
Bart Gluszczak
Mieliśmy dziś okazję odwiedzić restaurację Hyćka;gzik, zupa szparagowa, zrazy, polędwiczki z kopytkami. Wszystko absolutnie pyszne. Estetycznie podane. Do tego lemoniada🙂.Obsługa na najwyższym poziomie.Polecamy👍.
Źródło:
W M
Przesympatyczne miejsce, przemiłe Panie kelnerki i najważniejsze-przepyszne jedzenie regionalne. Zdecydowanie wielkie TAK
Źródło:
Han Abas
Klimatyczne miejsce ze świetnym lokalnym menu . Kaczka to istna poezja smaku. Znakomity napój z hyćki (czarnego bzu ) , bardzo miła i pomocna obsługa dopełnia pełnego zadowolenia z pobytu w restauracji
Źródło:
Kasia Domańska
Bardzo smaczne jedzenie kuchni wielkopolskiej. Nazwa knajpy zobowiązuje - bardzo smaczne napoje z hycki. Polecam szczególnie spróbować likier :)
Źródło:
Marcin Bączyk
Urokliwe miejsce -obsługa miła,profesjonalna , jedzenie pyszne , świeże ( Tatar z gęsiej piersi obłędny)Zachęcam do odwiedzin 👍
Źródło:
Wiewiór
Bardzo fajne miejsce na planie Poznania. Jedzenie bardzo smaczne, menu nie za długie, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Schabowy był duży, nie wyschnięty, ziemniaki smaczne i słone. Gulasz z jelenia również pyszny. Polecamy również wino z bzem i lemoniadę z hyćką.
Źródło: