Tomek F BrygadaBłysk
Pomimo że nie wszystkim smakuje czy ceny dobijają, polecam wypieki Piekarni. Robię tęgie zakupy za każdym razem jak odwiedzam Gliwice. Chleb cebulowy, Rogale i Solanki naj bardziej.
Źródło:
Magdalena C
Takiego chleba już nigdzie nie kupisz. Chleb wypiekany tradycyjnie , a do tego z ogromną pasją i miłością właściciela. Rogale i drożdżówki nie mają konkurencji. Po prostu chce się pochłonąć wszystko.
Źródło:
Jacek Jenerał
Bardzo dobre pieczywo i ciasta. Polecam szczególnie chleb cebulowy, który dostępny jest w piątki po 16.30
Źródło:
Mieszko
Tradycyjny wypiek pieczywa, do tego zapach jak dawniej. Akurat kupiłem pyszne rogale. Mniam. Cieszy nos i oko. Przywołuje wspomnienia z dzieciństwa.
Źródło:
Jacek
Piątkowy punkt obowiązkowy. Popołudniowy wypiek chleba! Oczywiście solanki prosto z pieca około 19.00 są "królowymi balu"
Źródło:
Jacek
Bardzo dobre pieczywo i ciasta. Polecam szczególnie chleb cebulowy, który dostępny jest w piątki po 16.30
Źródło:
Grzegorz
Pieczywo pierwsza klasa! Bardzo miła obsługa! Odwiedzam praktycznie codziennie i bardzo polecam to miejsce.
Źródło:
Piotr
Najlepszy chleb w Gliwicach. Tylko Pan Piątek robi chleb tradycyjnie, bez tego całego wszechobecnego sztucznego dziadostwa. TU SMAKUJE NAJLEPIEJ.a ludzie o tym wiedzą, wystarczy w piątek przyjechać między 17 a 18, no i zobaczyć długość kolejki;)
Źródło:
Anna
Takiego pieczywa już prawie nie ma. Bez polepszaczy i innych śmieci. Po przestudiowaniu składu- dla wegan większość nawet się nadaje co jest rzadkością! Super bułki i solanki. Aż dziwne że takie miejsce jeszcze obroniło się przy tej masówce wokół. A ceny są za tą jakość normalne więc wybór prosty. Gdybym sama nie robiła chleba w domu to na pewno byłabym tam codziennie po pieczywo. To podstawa wyżywienia więc karmy zdrowo naszych bliskich.
Źródło:
Magdalena
Takiego chleba już nigdzie nie kupisz. Chleb wypiekany tradycyjnie, a do tego z ogromną pasją i miłością właściciela. Rogale i drożdżówki nie mają konkurencji. Po prostu chce się pochłonąć wszystko.
Źródło:
Paweł
Pieczywo wypiekane tradycyjnie, coraz trudniej takie kupić. Pyszne i pachnące pieczywo. Takich miejsc zostało już niestety niewiele. Polecam wszystkim, szczególnie w piątki po 17:)
Źródło: