Wojciech Florczak
Podczas tygodniowego pobytu, ta restauracja okazała się najlepsza w Półwyspie Helskim. Jedzenie przepyszne (próbowaliśmy za każdym razem inne pozycje z menu). Wszystko było "deliszys" ;) Bardzo miła, "ogarnięta" i przyjemna obsługa. Nad całością ciągle czuwa szef, który widać, że żyje tą restauracją. Jeśli chodzi o jedzenie to ryba belona (zielone ości) i wszelkie zupy. A jak piwko, to polecam (od szefa) mocną "Czarownicę"(Browar Gościszewo - 7,2%).
Źródło:
s vska
Pysznie !!!! Obsługa przemiła i wie jak doradzić, menu jasne, krotkie, muzyka klimatyczna. Wyśmienite zupy rybne, doskonały śledź po kaszubsku, filet z dorsza smażony soczysty. Miejsce godne polecenia 👌🔥
Źródło:
Ela Chmielniak
Smażalnia z wyśmienitymi rybami- dorsz, sandacz czy łosoś te najbardziej znane i lubiane, smażone gotowane lub grillowane, wszystkie bajecznie przygotowane. Turbot, fladra, śledź- na przekąskę, czy obiadek nawet mały zje niejadek. O dodatkach też nadmienię, kartofelek jest w łupince, ćwiartki są smażone, ryż i kasza dla tych vege😊 plus surówki rozmaite, świeże.Polecam! Palce lizać!
Źródło:
Damian J.
Przecudowne miejsce, obsługa przemiła - szczegolnie Pani Izolda zawsze uśmiechnięta, pomocna, kulturalna. Z całego serca mogę polecić to miejsce i obsługę.... wracam tutaj do " Fali " juz od kilku dobrych lat, wg mnie najlepszy lokal na Helu :)Tak trzymać !!!
Źródło:
Julia M
Pyszne jedzenie, a przede wszystkim świetna obsługa- szczególnie kelnerka Mery, która wprowadza super atmosferę podczas całego wieczoru!!
Źródło:
Hanna Stemplewska
Filet z antara przepyszny i soczysty i nie przesuszony. Surówka świeża i frytki chrupiące. Kelner bardzo miły i uprzejmy. Super dzień ryby!
Źródło:
Jarek
Najfajniejsza, a przede wszystkim najsmaczniejsza restauracja w Helu. Przesympatyczna obsługa, która zawsze dobrze doradzi i opowie o gatunkach ryb. Kilka gatunków ryb w wersji pieczonej, smażonej czy gotowanej. Do wyboru do smaku! Przepyszna zupa rybna po węgiersku i zabielana. Piwo z Gościszewo, szeroki wybór. Świetne miejsce na obowiązkową rybkę nad Bałtykiem!
Źródło:
Anna
Smaczne jedzenie, mila obsługa. Polecam! Nie zapominajcie o zamówieniu przystawek w których znajdziecie miedzy innymi: domowe śledzie, pyszny tatar z łososia a smażone sardynki to wisienka na torcie
Źródło:
Anna
Nie znam lepszej smażalni ryb. To właściwie jest restauracja. Dania są bardzo smaczne, doprawione lecz nigdy przesolone. Pieczone ćwiartki ziemniaków podbiły serca najmłodszych. Kelner służył pomocą, co wcale nie jest oczywiste. Smażalnia ulokowana w pobliżu fokarium cieszy się dużą popularnością. Minusem jest toaleta bardzo ciasna, prowadzi do niej wąski korytarz. Ale wszystko inne ok. Polecam
Źródło:
Tomasz
Zdziwiłem się, że jeszcze nie napisałem opinii o tej restauracji. Odwiedzam ją od 11 lat i w zasadzie nic na szczęście na gorsze się nie zmieniło- no może panowie od piwa są mniej rozmowni co poprzednia zmiana. Pyszne ryby, polecam na przekąski szproty, śledzie i ikrę. Dobry dorsz, flądra po bosmańsku. Koźlak z beczki to legenda.
Źródło:
marcin
Przepyszne jedzenie. Wspaniała węgierska. Przepyszny tatar z łososia. Ryby najwyższej jakości. Zawsze wszystko świeże i pyszne. Uważam że jest to najlepsze miejsce w którym można tak smacznie zjeść w Helu!
Źródło: