Mirek Las
Legendarna piekarnia słynąca z doskonałego chleba pieczonego z pasją. Prowadzący tę piekarnię podchodzą do swojej pracy bardzo profesjonalnie i np. pakowanie chleba w worek foliowy uważają za kardynalny błąd. Z tej piekarni wychodzi się z chlebem zapakowanym w papier :) Kolejki do piekarni na placu Bema obserwować można już o 7 rano. Śmiało mogą rywalizować z kolejkami do tzw. lodów naturalnych. Z tym że w tej kolejce akurat postać warto.
Źródło:
Wera
To jedno z nielicznych miejsc we Wrocławiu, gdzie żeby zdobyć rano bochenek chleba, trzeba odstać swoje w kolejce.Warto, zwłaszcza dla chleba cebulowego oraz mocno wypieczonego rycerskiego.Chrupiące pieczywo wynagrodzi wszystko :)
Źródło:
Marcin
Rycerski, polecam ten chleb. Kiedyś w sklepach był taki. Z ręki do ręki, Pan nie wie, co sługa je, gdzie się stołuje i komu ile płaci.
Źródło:
Użytkownik niezalogowany
Nieporównywalna jakość chleba, pracownicy niesłychanie przyjaźni, profesjonalna obsługa, darmowe instrukcje o postępowaniu z zakupionym chlebem. Taką piekarenkę należy bronić jak niepodległości.
Źródło:
Joanna
Przepyszny chleb i inne wypieki. Nie jest to moja okolica ale oplaca sie podjechac. Pan sprzedajacy bardzo sympatyczy
Źródło:
Bea
Wspaniała piekarnia. Tradycyjny wypiek pieczywa na zakwasie. Smak niepokonany dotąd przez inne piekarnie w mieście! Długa kolejka to drobiazg w zestawieniu z jakością zakupionych tu bochenków chleba żytnio-pszennego, żytniego razowego, grahamu, rogali, bułek, solanek, chałek, itd. Polecam, na zdrowie!
Źródło:
Michał
Najlepsze pieczywo w mieście! + trzeba mega docenić obsługę, która stara się jak najszybciej obsługiwać i jest miła w dodatku
Źródło:
Sylwia
Piekarnia powinna być na obowiązkowej liście każdego turysty i mieszkańca Wrocławia, brakuje skali (oczywiście na plusie) żeby opisać charakter i smaki tej piekarni! Super!
Źródło:
Robert Tomasik
Kupuję tu najczęściej chleb mazowiecki i żytni. Faktycznie bardzo dobry i długo zachowuje świeżość. Jedyny mankament to długie kolejki.
Źródło:
Stanisław Jujeczka
Absolutnie najlepsza piekarnia we Wrocławiu. Chlebek mazowiecki, rycerski, żytni, kminkowy, cebulowy i wiele innych. I żadnych sztuczności. Jedyny minus to kolejki, ale obsługa jest sprawna i długo się nie czeka.
Źródło:
Bartlomiej Swiatek
Rodzinna piekarnia, super pieczywo. Niektórzy przyjeżdżają z drugiej strony Wrocławia. Glównie kupuję chleb, ktory przez kilka dni zachowuje odpowiednią wilgotność i jest smaczny. Zdarzyło mi się nawet przechować przez tydzień i nadal zjadłem go ze smakiem. Niestety czasami trzeba stać w kolejce do 15 minut.
Źródło: